Info - mitől jó egy karaoke szolgáltató és miért fontos az énekes műsorvezető?

karaoke info

I. Milyen karaoke partit rendeljek a rendezvényemre?
Avagy nem kell azonnal ágyúval verébre lőni :)

Naponta kapok érdeklődő telefonhívásokat, hogy szeretnének karaoke bulit tartani és mennyibe kerül? Nagyon örülök is a megkereséseknek!

De az előzetes ajánlatíráshoz is meg kell ismerni a megrendelő igényeit, mert két egyforma buli nincs, más a helyszín, nem ugyanazok a vendégek lesznek minden karaoken stb.

Minden esetben javaslom a személyes találkozót, amikor a helyszínbejárást és a buli menetét át tudjuk venni. Az esetek 99 százalékában ez így is történik, és ezekről a témákról szoktunk beszélni:

1. Mikorra és hol tervezik a karaoke bulit, illetve mi a buli apropója: meglepetés buli, születésnapi buli, névnapi köszöntő, esküvőre extrém ajándék, céges esemény, állandó klubfellépés?

2. A helyszínen van-e a karaokehoz és a várható létszámnak megfelelő jó minőségű technika? Ez csökkentheti a költségeket.

3. Mennyi karaoke műsoridőt szeretnének? Az alap műsoridő nálunk 4 óra időtartam és utána megkezdett óránként – mint a parkolóházakban a parkolás – plusz pénzért megoldható az opciós hosszabbítás. Több munka = több pénz.  :)

4. Szeretnék-e a karaoket kombinálni tánclehetőséggel vagy disco műsorral. Illetve kisebb privát bulinál énekes-műsorvezető nélkül kérik-e a karaoket?

5. A tiszteletdíjnál milyen fizetési módot részesít előnyben: előre utalás vagy készpénz? Mert mi hivatalosan cégként működünk, számlaképesen, rendelkezve a MAHASZ engedéllyel és minden buliról leszerződünk.

Amikor ezek az információk a rendelkezésünkre állnak, akkor tudunk az érdeklődőknek az elképzelésüknek mindenben megfelelő árajánlatot adni a tervezett karaoke bulira.

karaoke info

II. A japán szó, amit nem lehet magyarra lefordítani: karaoke. Te megpróbálod?

Sokféleképpen próbálják leírni és kimondani: kareoke, kareoki, karaoki, karaokee. :)

A szó jelentése: üres zenekar. A karaoke bárokban történő éneklés a japánok egyik kedvenc időtöltésévé vált és az egész világot meghódította. Eddig mindenki tudja a történetet, de nézzük meg, hogyan működik a karaoke Ázsiában:

1. Karaoke automaták: kis lefüggönyözhető fülkék, ahol be kell dobni egy érmét vagy papírpénzt és máris lehet énekelni. Az énekhangot rögzíti a gép és a végén még egy cd-re is kiírja azonnal. Így lehet ajándékba is énekelni.

2. Karaoke szobák: általában 8 főnél nem nagyobb exkluzív kanapés helységekről van szó, ahol középen egy nagy asztalra lehet a kapcsolódó étteremből rendelni étel-italt. A szobáknak van egy bérleti díja és ezen felül a fogyasztás ára. A karaoke dalokat egy telefonkönyv vastagságú könyvből lehet kiválasztani és jellemzően ázsiai illetve standard angol dalok vannak a karaoke gépben.

3. Karaoke szobák business club verziója, amikor az étel-ital és éneklés mellé bőkezű uraknak kellemes hölgyek szolgáltatásai rendelhetők. :)

4. Karaoke és élőzene kombinációja: amikor a bárban a zenekar szünetében a vendégek is megcsillogtathatják énektudásukat.

5. Karaoke showroom: ami nálunk is elterjedt. Ez egy nagyobb helység, kávézó, étterem, koktélbár vagy disco kisterme. A karaoke buli a következőképpen zajlik: a műsorvezető segítségével a vendégek kiválasztják az elénekelni kívánt dalt, a dal listából. Az est házigazdája felkonferálja a következő énekest és elindul az óriáskivetítőn a dal szövege, szinkronban a dal szólóének nélküli zenei alapjával.

Vannak ázsiai barátaid, akiket meglepnél egy különleges karaoke partival? Itt a nagy lehetőség: Magyarországon valószínűleg egyedül nálunk tudsz ázsiai karaoket rendelni japán, kínai vagy thai anyanyelvi szintű műsorvezetéssel és ázsiai karaoke géppel. 

karaoke info

III. Miért pont a Best Of Karaoke? 10 év – 10 érv!

1. Mert a bulik színvonalas helyszínen történnek.

2. Mert a bulin Te vagy a középpontba, nem a műsorvezető.

3. Mert a bulin jól szólnak a mobil mikrofonok.

4. Mert a bulira elhozhatod a Te kedvenc zenei alapodat.

5. Mert a buli ár és hozzáadott érték arányban prémium kategóriát képvisel.

6. Mert a buli lehetőség szerint mindig időben elkezdődik, hogy még többet tudj énekelni.

7. Mert a bulin professzionális karaoke szoftvert használunk a műsorhoz.

8. Mert a partin ajándék buli képek készülnek rólatok.

9. Mert a Best Of Karaoke cégként működve rendelkezik minden hivatalos jogosítvánnyal, ami a fellépéshez szükséges.

10. Mert a bulin hidd el, hogy nagyon jólfogod magad érezni. Képek.

Ne feledd tehát: Best Of Karaoke = a profi szórakoztatás élménye!

IV. Miért jó kiegészítése egy retro – nosztalgia disconak a karaoke?
karaoke info

Egy klasszikus retro bulin a rock&roll korszak, a 70-es, 80-as és a 90-es évek zenéi szólnak vegyesen. Ezekben az évtizedekben még jelentős szerepe volt a zenében a szövegnek és a tartalmi mondanivalónak. Különösen igaz ez a hazai slágereknél.

Vajon ki ne ismerné a következő top 10 magyar bulizós dalt?

1. Edda – A kör
2. KFT – Afrika
3. Neoton Família – Nyár van
4. Cserháti–Charlie – Száguldás, Porsche szerelem
5. Takács Tamás DBB – Pocsolyába léptem
6. Beatrice – 8 óra munka
7. Bonanza Banzáj – Induljon a banzáj!
8. Máté Péter – Azért vannak a jóbarátok
9. Hungária – Csókkirály
10. Magna Cum Laude – Vidéki sanzon


Ezek a nagy nóták azok, amiknek a refrénjét biztos Te is fejből tudod, és ha némi segítséget kapsz mellé a kivetítőn, akkor szívesen el is énekled.
Aztán amikor alábbhagy az éneklési kedv, akkor folytatódhat a tánc!

karaoke info

V. Karaoke buli szervezés – NEM közönség szervezés!

Az amatőr vendéglátósok álma, hogy a zenekar vagy karaoke csapat közönséget hoz a szórakozóhelyre. Ez részben igaz is.

Sokszor hallottam ezt a kérdést: „Mennyi vendéget hoztok?”
Erre mindig azt szoktam mondani: „Pont annyi vendéget hozok, amennyi az autó hátsó ülésén elfér!” :D
A félreértések elkerülése végett a fogalmakat és a feladatokat célszerű a karaoke parti szervezés legelején pontosítani:

A karaoke buli szervező 3 fontos feladata:

1. A helyszínen a megfelelő karaoke technika biztosítása a bulihoz, illetve ha az adott helyszínen már van megfelelő felszerelés, akkor annak a kiegészítése. Ezek az eszközök szükségesek: zenekari hangosítás, zenekari keverő, mobil mikrofonok, kivetítő vagy tv.

2. A hirdetési lehetőségek egyeztetése, mert a jó karaoke buli szervezés mögött általában profi reklám-marketing csapat áll.

A reklámozás nem olcsó, viszont nagyon igaz a mondás: „Minden reklám annyit ér amennyit fizettünk érte!”
A Best Of Karaoke bulikhoz minimális plakát és szórólap, illetve közösségi média támogatás jár, de a reklám alapvetően a vendéglátó üzlet feladata nem a fellépőé.

Igény esetén állandó megrendelőinknek (havi 4 alkalmas megrendelés) tudunk segíteni a kapcsolatainkkal: grafikai munkák elkészítésében, nyomda ajánlásában, hirdetés-reklámszöveg megírásában, jó kampány elkészítésében.

3. Mennyibe kerül a karaoke buli rendelés?
Az összeg nagyságát befolyásoló tényezők:
– a helyszínen rendszeres buli van-e hetente, vagy csak havi egy alkalomról van-e szó
– mekkora a technikai igénye a karaoke rendezvénynek
– milyen hosszú időtartam a karaoke műsoridő
– „egy emberes” karaoke bérlés, vagy karaoke szolgáltatás történik
– a parti hirdetési lehetőségek és költségek

VI. Miért jó, ha van karaoke műsorvezető a bulin?

A legkézenfekvőbb ok, hogy emelje a karaoke est színvonalát a vidám konferálásokkal, illetve igény esetén besegíthet az éneklésbe.

karaoke infoNézzük sorban a három legfontosabb feladatot:

1. A karaoke műsorvezető animátorként az angol mellett beszél még legalább egy idegen nyelvet, ami egy színvonalas nemzetközi bulinál elengedhetetlen a kommunikációhoz.

2. A technikai személyzet ilyenkor csak a jó hangzással – a karaoke zenei alap és az énekhang arányával – foglalkozik, hogy a vendégek nagyon elégedettek legyenek a hangosítás minőségével.

3. A vendégek által kiválasztott karaoke dalokat jó és igazságos időelosztásban sorrendbe rakja a hangulatnak megfelelően. (Gyors és lassú számok váltakozása)

Zárásként: házigazda szerepe azért is nagyon fontos a rendezvényen, hiszen rendelkezik megfelelő helyszínismerettel így nem csak a dalok kiválasztásában tud segíteni a vendégeknek.

 

A Best Of Karaokenál ez mind így működik. Ha nem hiszed, járj hozzánk rendszeresen énekelni! :)

Nyomtatható blog pdf letöltés: IDE kattintva.